Bootkopen.net

Boot kopen? Plaats ze gratis op Botentekoop.net!

Bootkopen.net is de specialist die heel Nederland helpt boten, boot accessoires en boot onderdelen te kopen en verkopen! Boten te koop? Gloednieuwe of gebruikte boot kopen? Tweedehands bootje verkopen? Of je nou een boot wilt kopen of je boot wilt verkopen, op Botentekoop.net is het zo voor elkaar. Alleen bij ons heb je zoveel keus uit boten te koop, accessoires voor je boot en onderdelen voor je boot. Een bootje kopen of verkopen doe je bij ons altijd voor een eerlijke prijs.

 

boten te koop

Grootste aanbod boten te koop

Op Bootkopen.net vind je het grootste aanbod nieuwe boten en tweedehands boten van Nederland. Van een gloednieuwe motorboot of een ultramodern zeiljacht tot voordelige sloepen en handige rubberboten. Maar je kunt ook kiezen uit talloze speedboten, consoleboten, visboten, sportboten en nog veel meer boten. En heb je ons ruime assortiment boot accessoires en boot onderdelen al gezien? We hebben boot onderdelen, boot accessoires en boten te koop. In elke denkbare prijsklasse en in alle soorten en maten. Het maakt niet uit welke nieuwe boot je ook wilt kopen of verkopen en waar, bij Bootkopen.net lukt het je altijd!

Gebruikte boot kopen te koop

Snel je oude, gebruikte boot verkopen? Ook voor tweedehands boten verkopen is Bootkopen.net het juiste adres voor heel Nederland. Je tweedehands boot binnen enkele minuten online? Druk op 'Boot verkopen', vul alle gegevens in, upload foto's van je boot, bepaal de prijs van je boot en voilà! Niet alleen staat je boot meteen online, hij wordt ook direct doorgeplaatst naar diverse andere media en verkoopsites. Lastig om de waarde van je boot te bepalen. We werken samen met enkele ervaren boten taxateurs. Stel je vraag aan Botentekoop.net en we brengen je snel in contact met iemand die jou kan helpen met de waardebepaling. 

Boten kopen en verkopen via boot kopen

Tweedehands boot kopen? Ook voor gebruikte boten is Bootkopen.net de botenspecialist voor heel Nederland. Snel je ideale boot vinden? Gebruik onze handige zoek- en filterfunctie en zoek op het gewenste merk boot, het type boot of op de prijsklasse voor je boot. Bootkopen.net heeft de meeste boten te koop: motorboten, zeiljachten, speedboten en rubberboten, consoleboten, visboten, sportboten. Je vindt je, gebruikte boten maar ook voor uw droomboot zeker op Bootkopen.net! Tip en info Vaardocumenten Btw nieuwe regels en meer. Voor de adressen van de douaneposten kunt u terecht bij de anwb afdeling watersport bij koop en verkoop. Vraag bij aankoop van een (gebruikt) schip altijd het bewijs dat de btw is voldaan. Als u uw schip verkoopt, geeft u dit bewijs door aan de koper. En inderdaad, even een check bij de douane. Bellen gaat, denk ik sneller, ik heb ook op de site zitten neuzen, maar kom niet veel tegen.

Boot in Frankrijk gekocht kijk info

Ik heb zeer kortgeleden een 40 voeter uit Zuid Frankrijk gehaald. Hij is over de weg naar Nederland gebracht. Ik ben dus een ervaringsdeskundige.... Er zitten wel wat haken en ogen aan, maar het is uitstekend te doen. 

Verder heb je nog kosten met kranen stallen en transport klaar maken etc., maar dat reken ik onder de transportkosten. Een normale verzekering dekt het transport over de weg ook, dus daar zit ook niets anders op. Verder zul je er zelf minimaal de 1e keer heen moeten, dus daar zit nog wat met vliegen en hotel. 

En als je een boot koopt waar nog geen btw over betaald is (heeft op naam van een bedrijf gestaan volgens ons d.), dan zul je dat alsnog moeten doen. In Frankrijk wel te verstaan, en alleen over de huidige restwaarde. 

Verder heb je nog kosten met kranen/stallen/transportklaar maken etc, maar dat reken ik onder de transportkosten. Een normale verzekering dekt het transport over de weg ook, dus daar zit ook niks. Verder zul je er zelf minimaal 1x heen moeten, dus daar zit nog wat met vliegen en hotel. 

Je echte aandacht moet liggen bij de contracten en aanbetalingen, want dat gaat in Frankrijk echt anders dan hier! 

Info ce-marketing

Een boot van buiten de EEG naar de EEG halen: info. Wanneer het gaat over een tweedehands jacht valt er bij mijn weten in het land van aanschaf geen btw terug te vorderen. Jammer maar helaas. Bij een nieuw gekocht jacht wel, tijdens de bouw wordt er dan 'voor de export' gebouwd. Wanneer je het jacht dat je hebt gekocht gaat overbrengen naar de EEG komt er een moment dat je de EEG binnenkomt. Je klaart dan in, maar hoeft niet meteen btw af te dragen, je mag toch een tijd in de EEG varen voordat je btw moet gaan betalen. Dit is onder meer van belang voor jachten die bijvoorbeeld op wereldreis zijn, anders kunnen ze overal btw gaan afdragen. Een Amerikaans jacht op doorreis heeft dan toch een btw verklaring voor America, maar daar hebben we hier in Europa weinig aan wanneer dat jacht hier komt te liggen. 

De periode dat je boot in de EEG mag liggen voordat je btw-plichtig bent is als ik me niet vergis anderhalf tot twee jaar (te vinden op internet). En dan pas ben je btw plichtig. Interessant natuurlijk, omdat de btw bepaald wordt daarom is de dagwaarde, die dan inmiddels weer anderhalf tot twee jaar minder is geworden. Zaak is dus wel om in te klaren bij binnenkomst in de EEG om aan te kunnen tonen hoe lang je er al bent. 

Je mag btw afdragen voor je boot in een EEG land naar keuze. Gezien er wel gunstige btw tarief op de Azoren (13,5% als ik me niet vergis) is dat een aardige plek om aan te lopen vanuit de VS of om na een jaartje in de EEG nog eens op bezoek te gaan, zeker wanneer het om wat kostbaardere jachten gaat. Op wat eilanden op de middellandse zee hoor je zelfs dat er tegen afdracht van 5% al een papiertje wordt geregeld, maar daar heb ik zelf nog niet mee te maken gehad. 

Voor wie een wereldreis gaat maken en niet al te lang op 1 plek blijft, die kan op zich best een jacht kopen waarover nog geen btw is betaald je mag toch best een jacht bezitten zonder daar btw over af te dragen. Wanneer het maar niet te lang licht om daar een mooie reis mee maken en na afloop besluiten het jacht zonder btw door te verkopen of alsnog in het te importeren. 

Bij mijn beste weten zag de situatie er een kleine twee jaar geleden zo als hierboven omschreven uit, maar uit onderzoek is dit veranderd. 

Boot info het blijft lastig met de btw verklaring. We hebben twee jaar geleden een dertig jaar oude zeilboot gekocht in Denemarken waardoor we te maken kregen met het btw verhaal, dit is een puur Nederlandse zaak. In de andere EU landen heb je geen verklaring nodig. De Deense Douane begreep het probleem niet en wist ook met grote stelligheid te verklaren dat we deze verklaring niet nodig hadden. We hebben inmiddels wel de originele factuur van de eerste eigenaar, maar omdat er dertig jaar geleden nog geen btw werd geheven staat hier dus ook geen btw bedrag op vermeld. De boot is al die tijd wel geregistreerd geweest in Denemarken en ook daar hebben we papieren van. De prijs was geen reden om een boot in Denemarken te kopen, die lag gelijk dan wel iets hoger dan in Nederland. Wel het aanbod van dat type zeilboot dat we zochten. 
De prijs was geen reden om een boot in Denemarken te kopen, die lag gelijk dan wel iets hoger dan in Nederland. 
wel het aanbod van dat type zeilboot dat we zochten. 

Wat over de btw vrij verklaring boten, is dit is weer een Nederlandse uitvinding en alleen te verkrijgen voor jachten die nieuw verkocht zijn in Nederland. In Denemarken kennen ze dit formulier dus ook niet. We zijn van het kastje naar de muur gestuurd, door de douane naar de belastingdienst, door de belastingdienst naar de Europese gemeenschap en vice versa. 8O niemand wist een duidelijk antwoord te geven op dit probleem. Zelfs een vriendin en ik werken bij de douane er bij diverse collega, s achteraan geweest en niemand kon ons een duidelijk antwoord geven wel de Deense Douane, compleet onzin. Maar daardoor hadden ze dus ook geen papieren om aan ons te geven. Als er geen probleem is hoeven er toch ook geen papieren voor te zijn. Een medewerker van de anwb adviseerde ons het gewoon te doen. Omdat er voor deze situatie nergens gegevens te vinden zijn denken we dat we voor de rechter wel sterk staan.