Bootkopen.net

Boot kopen? Plaats ze gratis op Botentekoop.net!

Bootkopen.net is de specialist die heel Nederland helpt boten, boot accessoires en boot onderdelen te kopen en verkopen! Boten te koop? Gloednieuwe of gebruikte boot kopen? Tweedehands bootje verkopen? Of je nou een boot wilt kopen of je boot wilt verkopen, op Botentekoop.net is het zo voor elkaar. Alleen bij ons heb je zoveel keus uit boten te koop, accessoires voor je boot en onderdelen voor je boot. Een bootje kopen of verkopen doe je bij ons altijd voor een eerlijke prijs.

 

boten te koop

Grootste aanbod boten te koop

Op Bootkopen.net vind je het grootste aanbod nieuwe boten en tweedehands boten van Nederland. Van een gloednieuwe motorboot of een ultramodern zeiljacht tot voordelige sloepen en handige rubberboten. Maar je kunt ook kiezen uit talloze speedboten, consoleboten, visboten, sportboten en nog veel meer boten. En heb je ons ruime assortiment boot accessoires en boot onderdelen al gezien? Wij hebben boot onderdelen, boot accessoires en boten te koop in elke denkbare prijsklasse en in alle soorten en maten. Het maakt niet uit welke nieuwe boot je ook wilt kopen of verkopen en waar, bij Bootkopen.net lukt het je altijd! 

Gebruikte boot kopen te koop

Snel je oude, gebruikte boot verkopen? Ook voor tweedehands boten verkopen is Bootkopen.net het juiste adres voor heel Nederland. Je tweedehands boot binnen enkele minuten online? Druk op 'Boot verkopen', vul alle gegevens in, upload foto's van je boot, bepaal de prijs van je boot en voilà! Niet alleen staat je boot meteen online, hij wordt ook direct doorgeplaatst naar diverse andere media en verkoopsites. Lastig om de waarde van je boot te bepalen? Wij werken samen met enkele ervaren botentaxateurs. Stel je vraag aan Botentekoop.net en wij brengen je snel in contact met iemand die jou kan helpen met de waardebepaling. 

Boten kopen en verkopen via boot kopen

Tweedehands boot kopen? Ook voor Gebruikte boten is Bootkopen.net de botenspecialist voor heel Nederland. Snel jouw ideale boot vinden? Gebruik onze handige zoek- en filterfunctie en zoek op het gewenste merk boot, het type boot of op de prijsklasse voor je boot. Bootkopen.net heeft de meeste boten te koop: motorboten, zeiljachten, speedboten en rubberboten, consoleboten, visboten, sportboten. Je vindt jouw gebruikte boten maar ook misschien uw droomboot zeker op Bootkopen.net! 

Tip en info Vaardocumenten Btw nieuwe regels en meer. 

 Voor de adressen van de douaneposten kunt u terecht bij de ANWB-afdeling Watersport bij koop en verkoop. Vraag bij aankoop van een (gebruikt) schip altijd het bewijs dat de btw is voldaan. Als u uw schip verkoopt geeft u dit bewijs door aan de koper. 
En inderdaad, even checken bij de douane. Bellen gaat denk ik sneller, ik heb ook op de site zitten neuzen, maar kom niet veel tegen. 

Boot in Frankrijk gekocht kijk info

Ik heb zeer onlangs een 40 voeter uit zuid-Frankrijk gehaald. Hij is over de weg naar Nederland gebracht. Ik ben dus een ervaringsdeskundige.... Er zitten wel wat haken en ogen aan, maar het is uitstekend te doen. 

Je vraag ging over extra kosten, maar die zijn er eigenlijk niet. Je hebt natuurlijk de transportkosten (ca ¤ 5000,- voor een 40 voeter). Dit moet je bij de aanschafprijs optellen en dan kijken of het nog uitkan. Bij mij was dat zeker het geval (vervoer over water was voor mij eigenlijk geen optie). Er hoeven geen invoerrechten o.i.d. betaald te worden. Er moet op de boot uiteraard ooit wel BTW betaald zijn en dat moet je aan kunnen tonen met een origineel document. Zeker ook als je er later zelf internationaal mee wilt gaan zeilen! 

Indien je een boot koopt waar nog geen BTW over betaald is (heeft op naam van een bedrijf gestaan o.i.d.), dan zul je dat alsnog moeten doen. In Frankrijk wel te verstaan, en alleen over de huidige restwaarde. 

Verder heb je nog kosten met kranen/stallen/transportklaar maken etc, maar dat reken ik onder de transportkosten. Een normale verzekering dekt het transport over de weg ook, dus daar zit ook niks. Verder zul je er zelf minimaal 1x heen moeten, dus daar zit nog wat met vliegen en hotel. 

Je echte aandacht moet liggen bij de contracten en aanbetalingen, want dat gaat in Frankrijk echt anders dan hier! 

Info ce-marketing

Een boot van buiten de EEG naar de EEG halen: info 
Wanneer het gaat over een tweedehands jacht valt er bij mijn weten in het land van aanschaf geen BTW terug te vorderen. Jammer maar helaas. Bij een nieuw gekocht jacht wel, tijdens de bouw wordt er dan 'voor de export' gebouwd. 
Wanneer je het jacht dat je hebt gekocht gaat overbrengen naar de EEG komt er een moment dat je de EEG binnenkomt. Je klaart dan in, maar hoeft niet meteen BTW af te dragen, je mag immers een tijd in de EEG varen voordat je BTW moet gaan betalen. Dit is onder meer van belang voor jachten die bijvoorbeeld op wereldreis zijn, anders kunnen ze overal BTW gaan afdragen. Een Amerikaans jacht op doorreis heeft dan immers misschien een BTW verklaring voor America, maar daar hebben we hier in Europa weinig aan wanneer dat jacht hier komt te liggen. 

De periode dat je in de EEG mag liggen voordat je BTW-plichtig bent is als ik me niet vergis anderhalf tot twee jaar (te vinden op internet). En dan pas ben je BTW plichtig. Interessant natuurlijk, aangezien de BTW bepaald wordt op basis van de dagwaarde, die dan inmiddels weer anderhalf tot twee jaar minder is geworden. Zaak is dus wel om in te klaren bij binnenkomst in de EEG om aan te kunnen tonen hoe lang je er al bent. 

Je mag BTW afdragen in een EEG land naar keuze. Gezien het wel zeer gunstige BTW tarief op de Azoren (13,5% als ik me niet vergis) is dat een aardige plek om aan te lopen vanuit de VS of om na een jaartje in de EEG nog eens op bezoek te gaan, zeker wanneer het om wat kostbaardere jachten gaat. Op wat eilanden op de Middellandse zee hoor je zelfs dat er tegen afdraht van 5% al een papiertje wordt geregeld, maar daar heb ik zelf nog niet mee te maken gehad. 

Voor wie een wereldreis gaat maken en niet al te lang op 1 plek blijft, die kan op zich best een jacht kopen waarover nog geen BTW is betaald (je mag immers best een jacht bezitten zonder daar BTW over af te dragen, wanneer het maar niet te lang in de EEG ligt), daar een mooie reis mee maken en na afloop besluiten het jacht zonder BTW door te verkopen of alsnog in de EEG te importeren. 

Bij mijn beste weten zag de situatie er een kleine twee jaar geleden als hierboven omschreven uit, mogelijk is een en ander veranderd 

Info het blijft erg lastig met de BTW verklaring. 
Wij hebben twee jaar geleden een dertigjaar oude zeilboot gekocht in Denemarken waardoor we te maken kregen met het BTW verhaal. 
dit is een puur Nederlandse zaak. 
in andere EU landen heb je geen verklaring nodig. 
De Deense Douane begreep het probleem niet en wist ook met grote stelligheid te verklaren dat wij zo,n verklaring niet nodig hadden. 
wij hebben inmiddels wel de originele factuur van de eesrte eigenaar ,maar aangezien er dertig jaar geleden nog geen BTW werd geheven staat hier dus ook geen BTW bedrag op vermeld. 
de boot is al die tijd wel geregistreerd geweest in Denemarken en ook daar hebben wij papieren van. 
De prijs was geen reden om een boot in Denemarken te kopen, die lag gelijk dan wel iets hoger dan in Nederland. 
wel het aanbod van dat type zeilboot dat wij zochten. 

wat betreft de BTW vrij verklaring, dit is wederom een nederlandse uitvinding en alleen te verkrijgen voor jachten die nieuw verkocht zijn in nederland. In Denemarken kennen ze dit formulier dus ook niet. 
we zijn van het kastje naar de muur gestuurd, door de douane naar de belastingdienst, door de belastingdienst naar de Europese gemeenschap en vice versa. 8O 
niemand wist een duidelijk antwoord te geven op dit probleem. 
zelfs een vriendin werkzaam bij de Douane is er bij diverse collega,s achteraan geweest en niemand kon ons een duidelijk antwoord geven. 
wel de Deense Douane, compleet onzin. 
maar daardoor hadden ze dus ook geen papieren om aan ons te geven. Als er geen probleem is hoeven er immers ook geen papieren voor te zijn. Een medewerker van de ANWB adviseerde ons het gewoon te doen. 
Aangezien er voor deze situatie nergens gegevens te vinden zijn denken wij dat we voor de rechter wel sterk staan. 

Ondertussen ligt de boot in Nederland en hebben wij een kopie van alle rekeningen en registratie,s aan boord. Maar ook hebben wij de boot gelijk laten registreren via de ANWB. 

En we zijn nog niet aangehouden, dus blijft het afwachten. 
wel erg vervelend allemaal en niet goed te praten. 

Er is binnen de EU een korte periode geweest waarin booteigenaren de gelegenheid hebben gehad om hun boot te laten registreren. 
hier is echter weinig aandacht aan gegeven zodat praktisch niemand daar gebruik van gemaakt heeft. 

we zijn heel erg blij met onze boot maar de onzekerheid blijft je achtervolgen. :cry: 

jammer dat Nederland ook op dit gebied weer een uitzondering positie inneemt binnen de EU. Het gekke is dat het voor het importeren van voertuigen wel veel beter geregeld is.